NÅR DØDEN BANKER PÅ

DEN ULTIMATIVE TRÆNINGSRUTINE
4. september 2016
SUNDHED ER IKKE HVAD DU TROR DET ER
18. september 2016
Vis alle

NÅR DØDEN BANKER PÅ

En kær ven og en smuk sjæl gik bort for lidt mere end en uge siden, alt, alt, alt for tidligt og blev sendt afsted på sin sidste rejse i fredags. Det sætter tanker igang. Selv på sådan en smuk solskins sommer september mandag hvor der både er smil og glade tanker, banker de mere mørke også på indimellem. Døden er for mig noget jeg har det virkelig udfordrende med. Jeg synes ikke det er fair, at mennesker som har familie at tage sig af, skal rives væk alt for tidligt. Det er ikke retfærdigt og noget forbandet møg, for at sige det mildt.
 
Men hvis vi SKAL lede efter en lektie og reflektion, som min ven har givet videre til mig og måske også dig, der stadig er så heldig at leve på denne smukke jord, ung som gammel. Så må det være at tage sig selv og sit eget liv op til revision og spørge sig selv “lever jeg det liv som jeg inderst inde gerne vil”? “Lever jeg i overensstemmelse med mine inderste og vigtigste værdier i livet”? “Passer jeg godt nok på mig selv fra inderst til yderst?”
 qsho-quotes
Min ven som altid har været glad for sport og træning og virkelig havde genfundet glæden ved at fyre den max af de seneste år, sagde i de sidste uger hun var levende, da vi kom ind på det her med mennesker som brokker sig over de ikke har tid til at træne, ikke har overskud, nedprioriterer det, ikke kan tage sig sammen, synes det er hårdt, aldrig gennemfører osv. osv., at hun ville give HVAD som helst for overhovedet stadig at kunne. Men det kunne hun desværre ikke. For canceren havde ædt hver en muskel op i hendes krop, så hun i det sidste lange stykke tid var ude af stand til bare at bevæge sig, på den måde vi alle tager for givet.
 
Det har jeg tænkt over lige siden. Fordi det er jo sandt. At de fleste af os bare tager det for givet. At kunne bevæge vores krop og at den bare fungerer, om vi er i form eller i kageform, det er ligegyldigt, så tager vi det ofte for givet eller måske giver vi det aldrig en tanke.
 
Vi er ikke vores krop! Vi er meget mere end det. Det er vigtigt for mig at pointere, da min egen tilgang til sundhed er hele vejen rundt og ikke “kun” vores fysiske formåen. Men desværre er det sådan, at hvis vi ikke passer på den, så forfalder den og vi har større chancer for at blive begrænset og udfordret som tiden går.
 
Nej, der er ingen garantier, fordi så ville min ven være her endnu og derfor er der så meget der ikke giver mening og er uretfærdigt. Når det er sagt, så har de fleste af os en større chance, hvis vi er blandt de “udvalgte” (7,9,13) og hvis vi gør en indsats nu og her for at passe på os selv.
 
Den her blog handler ikke om løftede pegefingre eller noget der ligner. Men måske kan ordene sætte tanker igang, ligesom det har gjort hos mig, når det kommer til ikke bare at tage vores fysiske form og sundhed for givet.
fullsizerender-2
 
Hver tredje bliver desværre ramt af cancer som det er pt. Nogle former for cancer er uhelbredelige og lige godt hvor god form vi måtte være i, så er det bare ærgeligt sonnyboy, fordi der er kun en enkeltbillet til den! Men der er også mange andre former for cancer (og andre sygdomme), som faktisk giver os mulighed for at blive raske og leve videre, og det er min største overbevisning, at her handler det om “survival of the fittest”. Det betyder at jo bedre du har passet på dig selv, jo større chance er der for, at du er blandt dem der kommer over på den anden side.
 
Det er aldrig for sent at starte. Til gengæld er det ofte for sent den dag vores nummer bliver trukket og vi har ladet stå til alt for længe og ikke taget stilling.
 
Start i dag, senest imorgen, fordi tiden kommer ikke tilbage.
 
Til minde om min ven Birgitte, som var et meget meget skønt og dejligt menneske. <3

Kommentarer

Kommentarer