TAG DIT VALG

LADER DU DIG INSPIRERE ELLER PROVOKERE?
31. juli 2017
LØSRIV DIG OG OPNÅ PERMANENT FORANDRING
6. september 2017
Vis alle

TAG DIT VALG

Personligt har jeg som alle andre flere knap så hensigtsmæssige ting med i min rygsæk (både i oplevelser og adfærd) som hvis jeg gav det fokus og plads kunne fylde meget i mit liv og indeni mig og dermed være medvirkende til, at jeg havde en ‘tungere’ og mindre positiv hverdag.

For 12 år siden begyndte jeg at tage små skridt i en ny retning. En personlig indsigt og opdagelsesrejse kan vi kalde det. Det startede med at jeg ‘turde’ opsøge en psykolog i forbindelse med et brud som jeg alt for længe hang fast i. Jeg var der vel et par måneder og måske 6-7 gange i alt. Men på den tid lærte jeg mere om mig selv end hvad jeg havde gjort i hele mit voksenliv, om noget af baggrunden for hvorfor jeg reagerede og handlede som jeg gjorde, ihverfald i den kontekst jeg var der for. Jeg skulle spole tiden tilbage for både at opdage og forstå mit reaktionsmønster, hvilket gav stor mening for mig, at få sat det i perspektiv, hvad det egentlig handlede om.

Herefter mødte jeg min nærværende mand og med ham og os fulgte endnu et skridt i et mere indsigtsfuldt liv. Vi startede sammen en uddannelse indenfor personlig udvikling og efter den byggede vi ovenpå med endnu mere. Lige præcis den rejse og at vi netop gjorde det sammen blev afgørende for, at vi her snart 11 år efter stadig er sammen i et stærkt, dejligt og passioneret forhold, det meste af tiden. Vores ambition er naturligvis at blive glade og ældgamle sammen. Forløbet gav først og fremmest en kæmpe forståelse af os selv og i samme huk en enorm forståelse og større respekt for hinanden. At forstå hensigten for hvorfor vi gør som vi gør, vil uden tvivl give en meget større overbærenhed i et livslangt forhold.

Herefter lod jeg mig inspirere af min bedre halvdel som havde en anden uddannelse indenfor menneskelig udvikling og kommunikation. Efter jeg havde gennemgået den blev jeg endnu mere oplyst og fik en endnu større forståelse for både hvorfor andre gør som de gør og hvordan man via den rette psykologiske kommunikation kan hjælpe mennesker der er klar, på vej til at forbedre og/eller ændre deres liv. Jeg har altid haft den gave med mig, at kunne ‘læse’, forstå og se igennem andre mennesker. Det tror jeg iøvrigt vi alle har. Nogle har bare mere tilgang til den end andre eller lader den få plads til at udvikle sig som tiden går. Ihvertfald blev det kun forstærket indeni mig, ved at lære og få indblik i det jeg gennemgik.

Udover det har vi begge, både sammen og hver for sig deltaget i forskellige seminarer i ind og udland, og vælger løbende at følge med indenfor udviklingsfeltet, og videreudvikle os selv, så vi kan forblive åben og nysgerrige. Med det formål hele tiden at komme tættere på at leve et liv som stemmer overens med hvem vi virkelig er – og ikke hvem vi tror vi er eller omverdenen synes vi skal være. Der er ingen tvivl om at hele den rejse på så mange planer har sat os enormt meget fri! Fri til at være hvem vi er med hud og hår, individuelt som sammen og yderligere har det som bonus været medvirkende til at vi begge har hver vores for os succesfulde virksomhed på henholdvis 7. og 9. år, som primært er bygget omkring at være tro mod sig selv og naturligvis de gode og stærke relationer og netværk vi oveni har skabt undervejs.

Så hvad vil jeg med den her lille beretning? Jeg vil fortælle at vi bliver nødt til at tage et valg hvis vi ønsker at leve et mere frit og positivt liv, det meste af tiden. I stedet for at stå op alt for mange dage og være plaget af et liv uden retning, mening eller ægte livsglæde, som i sidste ende gør at vi aldrig rigtigt får rykket på det vi ønsker at forbedre og forandre i os selv og med vores liv.

Tankens kraft er powerfuld ingen tvivl om det. Men det er de færreste som på egen hånd og alene ‘bare’ kan begynde at vende deres liv om via deres tanker. Det ér den vej vi skal, men det kræver både og især hårdt handling (der er jo masser der har fået indsigt i sig selv, men der sker stadig ikke en skid), at lære teknikker så man ved hvad man laver og ikke mindst mentorer, kurser, seminarer, workshops, foredrag eller inspirationskilder i det hele taget, for at det vil lykkes.

Og så vil jeg sige (som så mange gange før) at det er en livsrejse og en investering og ikke noget der kan forhastes. Derfor er det en god ide at have nysgerrighed på sig selv, være ærlig og åben for forandring og nyt, fordi det er på den måde den største transformation opstår. Ved at vi har tro på processen alt imens vi bygger større tro på os selv op og med tiden bliver en endnu mere powerfuld udgave, som tager de bedste valg for en selv. Udfra selvkærlighed og respekt for den vi er, indvendig som udvendig.

God rejse.

Ps. Og ja det er ikke kun en investering i blod, sved og tårer men ofte også penge. Fra jeg tog beslutningen og op til i dag har jeg vel brugt omkring +200.000 kr. Det behøver det slet ikke at koste for dig, men det har givet mening for mig, det jeg har skudt mine penge i. Hvilket jo er mig selv og derfor hver en øre værd! Jeg ville være et helt andet og mindre ‘sjovt’ og fastgroet sted i dag, hvis ikke jeg også havde truffet det valg, at investere i mig selv.

Kommentarer

Kommentarer