SUNDHEDENS SELVBEDRAG

FÅR JEG EN STOR RØV I DE HER BUKSER
6. november 2017
WEEKEND PÅ EN HVERDAG HOS FALKENBERG STRANDBAD
15. november 2017
Vis alle

SUNDHEDENS SELVBEDRAG

Har du en tendens til enten at tabe dig eller tage på når du havner i en bestemt situation i dit liv? Det kan f.eks være hver gang du møder modgang i dit liv. Det kan også være i en lykkestund eller måske bare efter årsskiftet hvert år, at du bliver slank eller kommer i god form, fordi drivkraften og overbevisningen er, at du måske tror du får mere lykke ind i dit liv på den måde. Som f.eks bedre relationer, at du tiltrækker en ny kærlighed, et bedre job og i det hele taget tror du forøger dine muligheder for at få mere af det du ønsker dig.

Sagen er bare den, at det hver eneste gang oftest ender som et momentant fix. Et fix der kan vare fra alt til et halvt til et helt år, plus/minus. Indtil du støder ind i samme problematik som altid og dermed kører dit mønster af endnu engang og altid ender tilbage med det samme udgangspunkt, igen og igen. Tro på jeg har haft mange af de mennesker under vingerne, og du ser dem helt sikkert også selv ‘rundt omkring’ eller i dit eget netværk, ja måske kender du det endda fra dig selv. ‘NU er jeg slank og i form (endnu engang) og har en gang for alle knækket koden til mine dårlige vaner’. Nej du har ej ‘din torsk’, burde du messe til dig selv, imens du en gang for alle får set på dine rigtige udfordringer. Nemlig de udfordringer som handler om det der ligger bagved hvorfor faen du år efter år bliver ved med at køre i ring og samtidig i de perioder bilder dig selv ind (på 5. 10. 20. år i træk), at NU har du endelig fattet det – bare fordi din krop (endnu engang) befinder sig i en slankere og fittere udgave, ‘et kort øjeblik’.

Det er fint at ønske sig et vægttab, at blive sundere og stærkere, men når mennesker vender tilbage til det samme resultat år efter år, ja måske et helt liv, tyder noget på at man (desperat) bliver ved med at søge og prøve det forkerte sted.

At du vejer for meget, er for slatten eller usund (eller hvad det nu måtte være) kan oftest ikke løses permanent ‘bare’ ved at gennemgå et vægttab og komme i bedre form, kun med fokus på endnu en træner eller med endnu en kostplan eller med endnu et forløb, af den ene eller anden art. Gør noget andet end du plejer er budskabet. Det kunne være at vende snuden indad, i stedet for konstant at søge forandringen udenfor dig selv.

Og jeg må bare sige, der er ikke hul igennem før vi på mange områder ændrer os fundamentalt. Så kører du i ring, eller er du konstant vidne til at mennesker omkring dig gør, så vid at det måske vil være sådan for resten af livet. Indtil du træffer beslutningen om at dit gennembrud skal findes et helt andet sted. Der hvor DU til sidst mærker en adfærdsændring og har fået en ny overbevisning, og dermed begynder at handle anderledes i dit liv end du hidtil har gjort. Lige dér findes dit gennembrud.

Jeg håber det giver mening, ihvertfald er det i bedste mening. Personligt har jeg altid arbejdet indefra og ud (styrken kommer indefra), både med mig selv og i mit professionelle virke, og de seneste år er det ikke blevet mindre. Jeg gør selv en indsats for at udvikle mig som tiden går og jeg er yderligere igennem årerne også blevet endnu klogere på hvordan vi mennesker er indrettet og fungerer og kan se, at de mennesker jeg hjælper ud på den anden side, ofte til et helt nyt liv, netop sker denne vej – indefra og ud og med fokus på og hårdt arbejde omkring hvad det egentlig handler om.

Derfor, hvis du ikke gør en indsats for at få styr på dit indre og får handler på at bryde mønstret ifht. hvorfor du gør som du gør (i en destruktiv kontekst), så er det tvivlsomt at du nogensinde får dit gennembrud og dermed fortsætter med at leve et helt liv i selvbedrag, mod dig selv og verden.

Bryd mønstret, en gang for alle. Fordi det kan du!

 

Mener du det, og er du klar til at arbejde hele vejen rundt om dig selv, ved du hvor jeg er. Både ifht. bøger, foredrag, onlineforløb, fysiske forløb, coaching forløb, blogs, vlogs, sociale medier osv.

Kommentarer

Kommentarer