ER DU SÅDAN EN DER GØR EN FORSKEL?

SPIS NU DE FORBANDEDE ÆBLESKIVER
24. november 2017
DIN VEJ UD
12. december 2017
Vis alle

ER DU SÅDAN EN DER GØR EN FORSKEL?

Julemærkefonden kontaktede mig forleden og spurgte om jeg ville skrive en blog til fordel for julemærkehjemmet, fordi de ser mig som meningsdanner som mange følger og lytter til, som de skrev.

Det tog mig præcis to sekunder at tage stilling til. Selvfølgelig ville jeg det!

Jeg har nemlig før været i dialog med Julemærkehjemmet og også lavet en indsamling tilbage i 2013 i forbindelse med en træningsevent jeg afholdte. Det gav 11.000 kr, hvilket ikke var overvældende meget, men alligevel nok til at kunne bidrage til, at flere børn fra den lange konstante venteliste kunne få en chance, til at få hjælp med at ændre deres liv, indefra og ud.

ER DU SÅDAN EN DER GØR EN FORSKEL?

Så lad os gøre det sammen og give det vi kan undvære. Fordi alle børn fortjener at have det godt med sig selv. Det er ikke tilfældet for de børn der står i kø til at komme gratis på julemærkehjemmet. De har det oftest ad helvede til. Det gør mig trist. Men det gør mig glad, at jeg kan tage et bevidst valg her i livet, om faktisk at gøre en forskel her og der.
 
JULEMÆRKET GØR EN FORSKEL

Hvis du tager et valg NU om at købe julemærker, så er du med til at hjælpe udsatte børn i Danmark. For eksempel børn, som har oplevet isolation, mobning eller har haft et usundt forhold til mad.

Tilbuddet til børnene og deres familier er stadig gratis for dem og hjemkommunerne, og derfor har julemærkehjemmene brug for masser af omtale og støtte. De hjælper cirka 1000 børn om året, men der er konstant op mod 750 børn på venteliste.

MEN HVEM SENDER DOG GAMMELDAWS JULEKORT MERE?

Hvis man ikke længere skriver gammeldags julekort, forslår julemærkehjemmet at bruge de fine mærker til f.eks julepynt, til/fra-kort med mere (se billede).

Husk at købe Julemærket næste gang du kommer forbi hos:

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Meny, Spar, Min Købmand, Løvbjerg, Bilka, Føtex, Bog & Ide, Arnold Busck, Boghandleren, OK Plus, Kop & Kande, nemlig.com, posthuse, PostNords netbutik, i postapp’en, og hos Julemærkefonden på dk, hvor du også kan købe mange andre Julemærkeprodukter.

 

ELEKTRONISK JULEKORT

Det fede er, at du også via sms, kan hente Julemærket som app til både Iphone og Android og sende et med en elektronisk julehilsen. (se mit eget billede).

TUSIND TAK FORDI DU OGSÅ ‘ER SÅDAN EN DER GØR EN FORSKEL’ <3

 

‘MASSIV MOBNING FØRTE TIL FYSISK LAMMELSE

Helene på 15 år har allerede gennemlevet flere strabadser, end mange når på et helt liv. Mobning, dårligt selvværd, isolation og selvskade er overskrifterne på et børneliv og en skæbne, som takket være et ophold på Julemærkehjem nu omsider er begyndt at lysne.

Øjnene siger det hele. De bliver blanke, når talen falder på de hårde stunder i skolen, hvor kammeraterne hånede hende – og de bliver fulde af liv, når Helene fortæller om den nyfundne tro på livet.

– Julemærkehjemmet er et frirum, hvor jeg kan samle kræfter og støtte mig op ad andre, som også bærer rundt på en tung bagage. Det kan være hårdt at snakke om, men sammen bliver vi stærkere. Venskaberne på Julemærkehjemmet gør hele forskellen, forklarer Helene, som vi møder midt i opholdet på Julemærkehjemmet Fjordmark.

Netop ægte venskaber har været en mangelvare op igennem Helenes opvækst. Decideret modbydelig mobning har i stedet præget hendes skolegang og fritidsliv:

– Jeg blev mobbet med mit udseende, min lugt, min væremåde, min ene lillebrors død, min anden lillebrors handicap… Både face to face, på sms og på de sociale medier. Alt ved mig blev slået i småstykker og smidt på jorden, mens lærerne så passivt til. Det har været forfærdeligt, forklarer Julemærkebarnet.

Bunden var nået

Da hun efter flere skoleskift og markant skolevægring endte så langt ude i isolation og desperation, at hun begyndte at skade sig selv, sagde forældrene stop og krævede øjeblikkelig hjælp – ellers ville familien være nødt til at flytte fra byen.

– Vores læge henviste mig heldigvis til et ophold på Julemærkehjem. Jeg kom afsted efter noget tid og nød det i fulde drag. Desværre var jeg forinden blevet så ødelagt af mobningen, at jeg begyndte at få nogle anfald, hvor jeg besvimede og fik kramper. Efter et af anfaldene kunne jeg ikke bevæge mine ben, og jeg blev derfor indlagt, husker Helene.

Det satte en midlertidig stopper for Helenes ophold på Julemærkehjemmet. Efter et længere behandlingsforløb, herunder massiv psykologhjælp, fik Helene det dog igen så godt, at hun kunne starte på en frisk med et nyt ophold:

– Mine ben virkede igen, anfaldene forsvandt, og jeg kunne endelig komme afsted igen. Det har været så fantastisk. Jeg kan slet ikke forstå, hvad der sker. Jeg tror på fremtiden nu, og jeg tør lægge planer, kommer det næsten jublende fra den lyshårede, smilende pige.

Jeg vil være noget for andre

Helene har nu indset, at hun er god nok, som hun er – og at hun fortjener et godt liv med sund mad, motion og frisk luft hver dag:

– Jeg ved, at jeg får det bedre, når jeg gør noget godt for mig selv. Jeg ved også, hvad jeg vil med mit liv – og det er at hjælpe mennesker, der ikke trives.’

Kommentarer

Kommentarer