DIN VEJ UD

ER DU SÅDAN EN DER GØR EN FORSKEL?
10. december 2017
ÅRET DER GIK – ÅRET DER KOMMER
30. december 2017
Vis alle

DIN VEJ UD

Vi har alle sammen en historie med i bagagen, som definerer hvem vi er. Der hvor det bliver til en udfordring for rigtigt mange er, når vi  bliver ved med at identificerer os med den historie, på godt og ondt og i denne sammenhæng primært ‘ondt’. Fordi det bidrager kun til fastholdelse af destruktive mønstre og vaner, som gør dig handlingslammet elller kun giver dig momentane resultater. Til trods for at du inderst inde ønsker løsrivelse.

Så det der oftest beskriver dem der lykkes er, hvad de netop gør med deres historie. Hvordan de fremadrettet vælger (eller fravælger) at håndtere dén og måden de er  i verden på.

Et eksempel kunne være, at du altid har lært, er vokset op med og har taget med dig videre i livet, at du altid skal spise op, at du altid skal tilpasse dig enhver situation, at blive set for hvad du gør og ikke for hvem du er, at du er ‘sådan en’ der har lært at man spiser lækkerier når man har brug for trøst, glæde, er vred, bange eller ensom. Eller måske har du set din mor være på slankekur i tide og utide, udelukke fødevarer og har været utilfreds med sig selv hele livet og derfor ‘tror’ du det er sådan ‘man gør/er’, fortsæt selv listen, den er nemlig 100 km lang med eksempler.

Fordi vi fra en tidlig alder og indtil i dag har set og øvet os igen og igen på netop de mønstre, bliver det til en del af vores identitet, også selvom den er uhensigtsmæssig for os. Vi har aldrig været vant til andet, så det er for os det mest naturlige i verden at gribe ud efter, når vi f.eks møder modgang eller oplever selvhad, lavt selvværd, usikkerhed osv.

Rådet er, giv slip på din historie. Den del der vel at mærke ikke bakker dig op mere. For hvad kan du bruge det til? Andet end at fastlåse dig i, at den netop bare er en historie, som du af gode grunde ikke selv har været med til at præge og derfor er blevet ‘frosset fast’ i dit system. Men nu er du voksen og derfor er det på tide at du tager din power og ansvaret tilbage over dit eget liv. Og det kan du! Fordi du har ALT den styrke indeni, til at ‘bryde ud’, viske tavlen ren og starte på en frisk.

Første skridt er at du bliver bevidst om din historie og det bagvedliggende omkring, hvorfor du gør som du gør. Bevidsthed er som nævnt altid første skridt, men det batter ingenting hvis det ikke bliver bakket op af handling og en indsats, mod en bedre og stærkere udgave af dig. Ja, jeg ved det, p*isse irriterende, at man ikke bare kan sætte sig ned og meditere og bede til de højere magter om at det kommer til at ske.

Så handlingen kan f.eks være at du begynder at bruge tid på og opdager hvem det er DU virkelig er. Uden alt ‘støj’ som du har taget med dig ‘hjemmefra’ og som har manifesteret sig så dybt i dig, at det ubevidst er blevet til en del af din personlighed og handlingsmønstre. Som i princippet slet ikke er hvem DU er. Nu bliver det langhåret jeg ved det, men jeg håber det giver mening.

Et godt råd og budskab er derfor. Brug tid, kræfter, blod, sved og tårer på:

  • At finde ind til årsagen til, hvorfor du gør som du gør – nej, den virkelige årsag! Ikke den ‘overfladiske’ grund. Du skal helt ind (der hvor det måske gør ondt at erkende, auch – men tro mig her, det er en nødvendighed og betaler sig i sidste ende)
  • At finde ud af hvem DU er, uden omsvøb og med hud og hår
  • At begynde at øve dig i at handle i en ny og stærkere retning som støtter dig i din forandring (også kaldet at bryde dine mønstre og opbygge nye og stærkere af slagsen)
  • At tage dig selv i, når du gør det du plejer og være opmærksom på det fremadrettet, så du med tiden oftere kan stoppe op før det ‘går galt’
  • At begynde at gøre og sige noget andet end du plejer (både inde i dit hoved og højt), som stemmer overens med hvem du VIRKELIG er, aller inderst inde, uden filter (altså redefinere dig selv og den måde du er i livet)
  • At opdage hvor stor en befrielse det er (og ikke en frygt, som du måske først troede), når du begynder at være tro mod dig selv og dine ønsker
  • At handle i en mere selvkærlig retning, som blandt andet bliver skabt via selværlighed (vær ærlig, først og fremmest overfor dig selv og i det hele taget, det giver måske et ‘par på låget’ indimellem, men det bidrager derimod til et mere powerfuldt liv)
  • At du i sidste ende, via din indsats, kommer til at leve et liv i større ‘frihed’, hvor du over tid får skabt den du virkelig er og ikke ‘bare’ forbliver din historik.

Jeg ved du kan, gør det!

Skal du have hjælp i det nye år, ved du hvor jeg er. Om det er en Camp (Camp) et Personligt forløb, Online forløb, Coaching forløb, er hvad der passer bedst til dit temperament og hvor du befinder dig. På gensyn.

Kommentarer

Kommentarer