ÅRET DER GIK – ÅRET DER KOMMER

DIN VEJ UD
12. december 2017
VLOG+TRÆNINGSVIDEO
5. januar 2018
Vis alle

ÅRET DER GIK – ÅRET DER KOMMER

Vanen tro er afslutningen på et år der jeg kigger tilbage men også frem, imens jeg reflekterer over hvad der har været og hvad jeg ønsker mig mere af.

Hvis jeg skal give et kort tilbageblik på hvordan mit 2017 har været professionelt som privat, så har det overordnet set været et godt år. Et godt år for mig omhandler mange ting. F.eks at alle i min familie, mine relationer og omgangskreds er sunde og raske, at min forretning kører, at mit familieliv og min hverdag fungerer, at jeg trives i min hverdag, osv. Jeg tror på vi altid kan forbedre os selv og løbende optimere steder i vores liv til det bedre. Netop for at livet ikke går hen og bliver en sovepude og den ene dag blot tager den anden, hvor vi bare overlever istedet for rent faktisk at leve. Misforstå mig ikke, jeg elsker min hverdagsrytme og har ikke ambitioner om at jeg bare SKAL rykke konstant. Jeg bliver træt bare ved tanken, fordi livet leves nu og her og ikke mest i fremtiden, eller fortiden for den sags skyld. Men jeg ved efterhånden, at jeg personligt går i stå og bliver utilfreds hvis jeg indimellem ikke gør en indsats for at udvikle mig og skabe ‘mere’ i mit liv. ‘Mere’ kan være mange ting og både indeholde udvikling af mig selv, min forretning, mit parforhold, mine venskaber, mm. Jeg fungerer ikke med at køre i ring, jo til en vis grænse, men til sidst bliver jeg sindsyg og rastløs og dermed ikke særlig sjov at være sammen med, hvis jeg bare lader stå til for længe.

Og tro på, at selv jeg skal gøre en stor indsats for at løsrive mig fra comfort zonen. Så det er ikke kun dig jeg formidler det til, det er også til mig selv, at jeg tager min egen medicin kan man sige. Min udvikling og hvad jeg ønsker mig i det her ene liv, er en livsproces som for mig aldrig stopper. Fordi stopper det, så stopper det også mig og det betyder forfald på flere planer. Det ønsker jeg ikke og fordi jeg i sin tid startede den rejse, er det ikke mere muligt, at vende det blinde øje til og lade stå til. Det er for mig en hårfin balance, det med udvikling og handlekraft.

Nu til sagen. Lad mig starte med mit professionelle liv. Jeg startede for alvor min foredragsturné op i dette år, som resulterede i at jeg kom ud at inspirere op mod tusind mennesker rundt omkring i landet. Jeg elsker det og min ambition er at komme rundt til mindst lige så mange i 2018. Jeg håber derfor vi ses ‘derude’.

– Jeg udkom også med min fjerde bog ‘KOM SÅ! Du er stærkere end du tror’, som er en bog der primært  handler om at få knækket koden til at få et balanceret forhold til sundhed, men ikke mindst til sig selv. Jeg er (også) stolt af den bog, som i øvrigt var min anden ‘selvudgivelse’. Altså vi Plastiik og hjælp fra mit team (fotograf – stylist – redigering – pr – venner som sparringspartnere mm.) lavede det hele selv incl. det meste markedsføring og salg ud til boghandlerne. Det er hårdt arbejde at skrive en bog. Det er dobbelt så hårdt arbejde at skulle lave ALT det andet oveni, udover den økonomiske udlægning det også er at udgive selv. Men hvor intet vover intet vinder. Så stor tak fordi du køber mine bøger, det betyder mere end du aner. Mest, hvis du får noget ud af at læse dem.

– Det er igen i år blevet til flere artikler, både i magasiner og aviser. Dejligt at der stadig findes medier som bringer seriøse skriverier fra sundhedsbranchen, når alt efterhånden kun drejer sig om det hele på den halve tid og alt sammen helst hvor du samtidig lever i askese, med en mental nedsmeltning til følge (naturligvis). Så tak til de medier der også gør en indsats for at give plads til de af os der er mere ‘seriøse’ og faktisk har noget at bidrage med end bare en masse blablablablablabla, også kaldet varm luft.

– Mit helbred har i dette år (igen) været godt og jeg har også holdt mig skadesfri hele vejen igennem. Den største udfordring jeg har haft har omhandlet en lukket tårekanal, som du måske har fulgt lidt med i på min Vlog (‘lorteøjet’). Jeg fik en indkaldelse til Glostrup hospital med stor sandsynlighed for, at jeg skulle have lavet et indgreb i selvsamme øje. Der var halvanden måneds ventetid og med et øje der løb i vand 24/7 var jeg ret desperat og tænkte jeg måtte gøre noget i mellemtiden. Jeg har en sund skeptisk sans, men er heller ikke bange for at eksperimentere med visse alternativer (så længe jeg altid bibeholder min sunde fornuft, kan det aldrig gå galt – men en ting er sikkert, jeg bliver sgu aldrig hende der jagter svar i krystalkugler og andet gøgleri eller ændrer navn for at få et ‘bedre liv?’). Så da min første indskydelse var, at jeg skulle gå efter akupunktur handlede jeg på det (selvom jeg aldrig har prøvet det før, men det var det min intuition fortalte mig og den lytter jeg altid til). Jeg fandt et sted, bogstaveligt talt nærmest nede i vores ‘baghave’ på Frederiksberg, hvor det er mennesker fra akupunkturens oprindelse der praktiserer det, nemlig kinesere og hvor de samtidig både er læger og akupunktører – det tiltalte mig. Jeg har vel efterhånden fået omkring 15 behandlinger (selvbetalt naturligvis, katjiiing!), men allerede efter seks behandlinger kunne jeg mærke en forskel (der stoppede øjet med at løbe konstant), og pt. vil jeg sige det er 90 % forbedret. Så nu ser jeg om det var det og jeg dermed kan undgå at få mit øje sprættet op. Såfremt har det været alle pengene værd og jeg er sgu ret på r*ven over hvad de nåle kan udrette og skabe af balance i kroppen. For mig har det været en succesoplevelse – indtil videre.

– Yderligere har jeg udviklet mig meget fysisk i året der er gået. Jeg bevæger mig bedre år for år og selv en gammel cirkushest som mig kan lære nye tricks og det vælger jeg bevidst hele mit liv, også fysisk. Fordi ellers vil jeg gå i stå. Så for netop ikke at komme til at kede mig i rutinehelvedet, er det som med alt andet, et must at lære nyt. Om en månedstid runder jeg de fire-fyrre-f*cking somre og hvis jeg skal være helt ærlig, så niver jeg også mig selv i armen indimellem, over hvor vild kroppen kan være, når den samarbejder med hovedet og man sørger for at hælde det rigtige benzin på og smøre den indvendig og udvendig med det den har brug for – det meste af tiden. Så bliver alder på mange måder netop ‘bare et tal’. Jeg prøver ikke at løbe fra min alder, tværtimod, jeg elsker hvad den gør ved mig mentalt og følelsesmæssigt og jeg synes jeg hører mig selv sige hvert år, at jeg bare får det bedre og bedre indeni mig selv. På den måde arbejder tiden virkelig positivt for mig. Men min fysik (og barnlige sjæl) følger på ingen måde med dåbsattesten og det er noget jeg ofte husker på, at værdsætte højt. Skal jeg nævne noget mindre positivt er det, at jeg fysisk har brug for mere hvile/restitution end før i tiden. Derfor er max. fire gange forholdsvis hård træning om ugen nok til mig, da jeg har brug for at blive bygget op igen de resterende dage. Men sådan er det jo også med alderen, vi vil ældes og mærke ændringer som livet skrider frem (jo også dig, vi skal alle samme vej). Men passer vi på os selv undevejs (fysisk, mentalt og følelsesmæssigt) har vi gode chancer for, at få det bedste ud af det imens.

– Ferie blev det også til i løbet af året. Jeg trækker primært stikket om sommeren, da det er der det giver mest mening for min forretning. Men faktisk har jeg også brug for de seks uger jeg tager, for at komme helt ned og lade op, så jeg igen kan videregive min gode energi, til alle dem jeg har under vingerne. Igen i år blev det til både Costa del Nordjylland, Italien og lidt tid på djævleøen. Alt sammen helt fantastik. Udover sommerferien har jeg af et par omgange trukket stikket på et par af mine yndlings spahoteller i Sverige, nemlig Falkenberg og Ystad. Det er min måde at lade op på når jeg har travlt i hverdagen, at stikke af et par dage og trække noget frisk luft ind ved havet og bare være ‘stille’ med mig selv. Alenetid er vigtigt for mig og en nødvendighed at jeg prioriterer, for at kunne fungerer optimalt og være noget for andre.

– Noget andet jeg har tænkt meget over i dette år, er hvordan vores lille families passion for træning er vokset. Oliver er lige fyldt 15 år og er efterhånden blevet en sej og bomstærk lille (lille som i 184 cm) Crossfitter. Det bekræfter bare sætningen om at ‘børn gør ikke hvad du siger, de gør hvad du gør‘ (eller så kommer de til det senere i livet og det ved vi fordi vi gør mange af de ting vores forældre gjorde/gør). Fordi han har altid ‘set’ os dyrke sport og træne, uden vi på nogen måde har pacet ham til noget. Det jeg vil frem til er, at det er en stor glæde og giver et godt sammenhold, at vi har træningen som en passion sammen.

– Jeg startede også op med at Vlogge i år. Jeg har de sidste par år ‘svigtet’ min blog (synes jeg selv), da det ikke har været så ofte som jeg gerne ville. Især når jeg er i skriveproces med mine bøger bliver jeg totalt mættet og får nærmest en skriveblokade efterfølgende, og har derfor brug for afstand til det. Men så slog det mig, at jeg skulle begynde at lave små videoindlæg istedet. Fordi det er mere håndgribeligt for mig og ligger meget godt til min energi, at være ‘live’. Det er indtil videre blevet til 45 Vlog’s på 8 mdr. og dét har jeg ambitioner om skal blive til endnu flere næste år.

Ønsker for 2018

– Som du måske har læst i en tidligere blog, er mit ønske for 2018 at finde et lokale på Frederiksberg hvor jeg kan lave mit eget ‘KRISZTINA MARIA STUDIO’. Til træning (af mindre grupper og ‘en til en’ forløb), workshops, coaching, mentor forløb for kommende seje yngre trænere og diverse oplæg fra undertegnede og mennesker som jeg finder interessante i branchen, i ind og udland. Vi ser hvad der sker. Der er flere ting der skal gå op i en højere enhed ifht. at finde STEDET! Men jeg er overbevidst om og ved at det nok skal lykkes. Jeg har ikke travlt eller er desperat, men jeg har et klart mål om, at det skal ske inden udgangen af 2018. Spændende og også lidt nervepirrende satsning. Men igen, ved netop at have noget på spil, både sig selv og i mit tilfælde også penge, er det præcis det, der kan skabe grobund for mere – at vi bliver til mere som menneske, i det hele taget. Når vi tør satse. Når vi tør forlade den til tider begrænsende hule. Hvornår har du sidst satset og forladt din trygge rede?

– Bogprojekter er der ikke noget af som det er nu. Men man ved aldrig med mig. Får jeg en fabelagtig ide fører jeg den ud i livet. Vi ser hvad der sker. Der sker nok ikke noget i 2018, men der sker helt sikkert noget igen på et tidspunkt. Jeg skriver ikke bøger for at kunne sige ‘tjek’ til endnu en til listen, men derimod når jeg har noget seriøst på hjerte. Det er det eneste jeg kan.

– Når det kommer til min egen fysiske udvikling har jeg flere ‘skills’ på programmet, som jeg til næste år vil kunne mestre eller fortsat ønsker at udvikle mig på. Kroppen kan så mange sindsyge ting hvis vi er villige til at være i den proces det tager, at lære det. Som så meget andet, hvorfor ikke udnytte det, når nu man som jeg, synes det både er sjovt og lærerigt (ligeså meget mentalt), at gennemgå den proces hver gang. Jeg får samtidig øvet mig i vedholdenhed. Selvom det i forvejen er en af mine stærke sider, kan jeg indimellem godt blive udfordret på min utålmodighed. Men jeg VED, at den eneste måde forandring kan ske på, er netop ved at blive ved med at ‘være i det’, hvis jeg vil opnå noget jeg ikke har kunnet før. Det er lærerigt på så mange planer skulle jeg hilse at sige og jeg når altid at komme hele følelsesregistret igennem i den periode. Opgivenhed, frustration, glæde, sejrsdans, arrigskab, fandenivoldskhed, jubel, passion, smerte, blod, sved osv. Forstå, at det er præcis alle de følelser jeg gennemgår som får mig i mål og gør mig stærkere indeni – og nogle af mine mål kan godt tage et år at opnå, ja nogle gange to. Men det er altid det hele værd. ALTID. Derfor er jeg en fortsætter.

– Min egen personlige udvikling har jeg også planer med i 2018. Primært kommer det til at handle om at kaste mig ud i nye ting og tiltag. Jeg har brug for visse steder i mit liv, at komme ud af comfort zonen og rykke på at udvide min egen horisont. Jeg har nogle ideer, men hvad det præcis skal være har jeg endnu ikke truffet en beslutning om.

– Foredrag ønsker jeg skal blive en fuldstændig integreret del af min virksomhed, så målet er at holde endnu flere næste år. Barren er allerede sat for første halvår og jeg glæder mig til at komme rundt med ‘SUNDHED UDEN FILTER’ som kører for sidste gang næste år, da jeg kommer med nyt i 2019.

– Når det kommer til de mennesker jeg har hjulpet og hjælper, er det tydeligt for mig, at jeg fremover skal slå endnu mere på det jeg er allerbedst til, nemlig at guide dem jeg har under vingerne indefra og ud. Som jeg altid har gjort, men som jeg de seneste par år har haft endnu mere succes med. Jeg tænker det er meget normalt jo mere erfaring vi får og jo mere vi selv udvikler os i en endnu bedre og stærkere retning, at det unægteligt også vil smitte af og give pote ‘udenfor’ os selv. Det fysiske vil fortsat være der, fordi det er en stor passion for mig og samtidig er det et fantastisk værktøj (blandt mange), som jeg altid har brugt, til netop at flytte mennesker fra A til B. Udover at jeg også ønsker at lære mennesker at træne/bevæge sig intelligent og med et højere formål. Men den primære måde jeg arbejder på, er at guide, udfordre og være mentor og coach for mine klienter. Det er det jeg er bedst til og det er derfor man vælger mig. Jeg er også træner, men det er blot en del af hele pakken. Det er vigtigt for mig, at det fremover er HELT tydeligt for enhver der stifter bekendtskab med mit navn, at det er det jeg står for.

– Afslutningsvis vil jeg sige en STOR tak til dig der har fulgt med og som følger med. På Bloggen, på Vloggen, på Facebook, på Instagram, læser mine bøger og Nyhedsbreve, kommer til mine Foredrag og hvor jeg nu ellers dukker op.

Tak til alle jer der har valgt at investere i jer selv i løbet af året og haft tiltro til, at jeg var den rette til at hjælpe på vej. Jeg kan ikke ‘redde’ nogen og jeg kan ikke hjælpe alle og nogle er endda slet ikke klar til at hjælpe sig selv, til trods for gode intentioner. Men det er mit ønske og højere formål med det jeg laver, at jeg kan bidrage til, at der bliver sået nogle frø her og der, som måske kan starte et ‘wake up call’ og over tid, sammen med meget andet føre til det store gennembrud. Udover dem jeg ved har fået ‘hul igennem’ til et endnu bedre liv, er det mit håb, at alle uanset hvad de kommer med i deres bagage, får et eller andet med sig (stort som småt), som har givet mening for dem. Fordi når dagen er omme er det en proces at ændre sine vaner. Det er store dele af en selv man skal lave fundamentalt om og selvom jeg godt ved at mange reklamerer med at de skaber ‘forandringer på kort tid’, så er det sjældent holdbart på den lange bane. Det er ikke for at tage håbet fra dig, men blot for at give dig et realistisk billede af virkeligheden. Så du ikke går rundt og tror alle andre end dig har ‘fattet’ det og gået vejen. Fordi sandheden er, at det langt fra er alle der holder hele vejen hjem – nærmere de få. Men muligt, det er det, hvis du er villig til at lægge den indsats i det det kræver og blive ved og ved og ved og ved. Fordi så lykkes det nemlig til sidst, når du samtidig griber det hele an med en stor portion sund fornuft og indre drivkraft. Gå efter det for fanden – det vil blive det hele værd og mere til!

Til allersidst en tak til mine fantastiske samarbejdspartnere, hvor flere af dem har været loyale i årevis. Det er så sindsygt hvor meget jeg sætter pris på den loyalitet, For måske er det en af de største værdier for mig. Især i denne tidsalder, hvor de fleste konstant er på vej videre til det næste og næste og næste og… . Loyalitet er et ord der for mig er ved at uddø. Så af hjertet tak fordi i stadig supporterer mig og stadig tror på, at jeg bidrager med noget positivt til jeres virksomhed. Jeg gør alt hvad jeg kan for at sprede god karma omkring jeres produkter/ydelser. Ikke kun fordi det/de er i særklasse, men fordi i som de mennesker i er, har noget helt specielt at byde ind med og værdier jeg bifalder, og som jeg ikke finder mange steder.

Cafe SokkelundJuhldalReebokProalignCopenhagen Comfort bedsPlastiikJonas Jensen PhotographyTrine Lee Hassing/Brow Wow.

GODT NYTÅR! På gensyn i 2018 – lad os gøre det STÆRKT, på alle mulige måder. Jeg vil love jeg gør mit til, at holde dig på rette kurs igennem HELE 2018. Lad VEDHOLDENHED blive årets mantra! SKÅL!

Kh. Krisztina Maria

Ps. HUSK SIKKERHEDSBRILLERNE

Kommentarer

Kommentarer