VEJEN TIL HELVEDE ER BROLAGT MED GODE INTENTIONER OG DÅRLIGE UNDSKYLDNINGER

BLOD, SVED OG TÅRER GAV DRØMMEBOLIG
21. februar 2018
PLUS/MINUS 25 KG PÅ 20 ÅR
12. marts 2018
Vis alle

VEJEN TIL HELVEDE ER BROLAGT MED GODE INTENTIONER OG DÅRLIGE UNDSKYLDNINGER

Mange mennesker går og ønsker sig et andet resultat end det de har nu. Mange ønsker endda inderligt at begynde at ændre deres omstændigheder, så de kan få det bedre, enten med dem selv, deres relationer eller f.eks i forbindelse med deres jobsituation eller parforhold eller livsstil. Rigtig mange går endda også igang med at handle mod forandringen, men fejler igen og igen. Hvordan kan det være? At selvom vi inderligt ønsker os en anden løsning eller ønsker at komme væk fra vores nuværende destruktive adfærd, men så alligevel ikke lykkes, til trods for at intentionerne er gode? Svaret er oftest, at fordi man ønsker det indeni, er de fleste ikke villige til at tage de endelige skridt der skal til, for at de kan løsrive sig fra deres nuværende dårlige vaner. Jeg har oplevet det så mange gange efterhånden, at der bliver sagt ét, men det sagte ord stemmer ikke overens med attituden og hvad der bliver gjort. Til gengæld bliver der i forsøget fortalt en masse plammer om hvorfor der ikke rykkes på det, altså sagt på godt dansk, undskyldninger der bliver ved med at fastlåse de her mennesker i at gå hele vejen.

Jeg har oplevet mange gange, at mennesker endda tager sig selv i akten og efterfølgende fortæller, at de godt ved at det lyder som en dårlig undskyldning og at det også er det. Det er næsten endnu værre, selvom mange vil sige det er selverkendelse. Men vi har ikke rigtigt ‘erkendt’, før vi også tager skridtet i en stærkere retning. Derfor bliver det til et endnu større selvbedrag, fordi det bliver en undskyldning for undskyldningen, hvis det er til at forstå. Dermed prøver man at ‘narre’ sig selv til at tro, at man er ærlig og bevidst om det man gør, imens virkeligheden er, at man stadig ikke gør en skid og dermed kan man skyde en hvid pil efter at få den ændring man drømmer om.

Større forandringer og ændringer i vores nuværende destruktive livssituation kræver at man er parat til at sluge nogle kameler og tilsidesætte sit ego og frygt for dette. Er man for ‘stolt’ eller for ‘flov’ eller for ‘bange’ eller ‘for ulykkelig’ eller hvad man nu fortæller sig selv, til ikke at gøre det der skal til, så får man ikke sit gennembrud. Længere er den ikke. Heller ikke selvom intentionerne inderst inde til en start var gode. Så er man desværre blot på vej ’til helvede’, hvor man stadig ‘bare’ taler om det man ønsker at ændre, istedet for for alvor at føre det ud i livet.

Jeg har en idé. Slut fred med det og bliv i den situation du er i lige nu og fortsæt med at have det som du har det der. Kan du og vil du ikke det, så gør noget ved det NU! Og gå hele vejen. Fordi det ender med, at det bryder dig længere og længere ned, jo mere du udsætter det og samtidig går og ønsker dig et andet resultat. Yderligere bliver det svære og svære at bryde ud af det. Fordi du som tiden går kommer til at hænge mere og mere fast i din uhensigtsmæssige måde at være i verden på, som dermed vil spænde ben for dig konstant.

Der er kun én der kan tage ansvaret og give os bedre forudsætninger for vores måde at være i verden på og det er os selv. Med den viden behøver vi ihvertfald ikke gå og vente på at der kommer nogen og ‘redder os’, for det gør der ikke. Vi kan søge hjælp og opbakning af de rigtige mennesker og det er klogt, fordi man derigennem ofte kan få værktøjer og sparring til i hvilken retning man skal, for at lykkes. Men når dagen er omme afhænger det hele af mig og af dig. Kun du kan gøre det for dig, og skal jeg give dig en håndsrækning, så stil dig selv to spørgsmål ‘hvad er det værste der kan ske ved at jeg fortsætter i samme boldgade?’ og ‘hvad er det værste der kan ske ved at jeg tør at springe ud i det og gennemgår det?’. Svarer man rationelt på de to spørgsmål har man oftets svaret og med det i ‘hånden’, kan man bedre navigere i, at gøre det man nu skal gøre. I stedet for at lade sig styre af tanker der kun fastholder en og i værste fald trykker en endnu længere i bund. Tanker der i øvrigt det meste af tiden intet har med virkeligheden at gøre, men blot er en plade man alt for længe har sat på repeat, så man til sidst tror det er ens sandhed.

Det er det ikke min ven! Så må jeg opfordre dig til at vende den plade en omgang og så afspille den nye, gode og powerfulde af slagsen så mange gange som du efterhånden har spillet den gamle, at den til sidst bliver en del af din nye overbevisning. Nu blot i en udgave som får dig derhen hvor du (måske) alt for længe har længtes efter.

Gør det! Fordi du kan! Og hav så noget tålmodighed. Man laver ikke en ny ‘plade’ over natten. Det tager tid og en masse frustrationer undervejs. Men det er meningen, fordi det er KUN derigennem du kan opnå en fundamental ændring. NU er altid det bedste tidspunkt at begynde på og jeg hepper hele vejen! #IntetÆndrerSigFørDuGør

Skal du have en hånd med på den rejse, så ved du hvor jeg er. Om det er et individuelt forløb (Træning/personlig sparring – Onlinecoaching – Livsstilscoahing) eller om det er en Camp sammen med (få) andre ligesindede, er op til dig og hvad der passer til din situation og temperament. Til en start kan du læse hvad flere andre har oplevet og fået ud af forløb HER.

Kommentarer

Kommentarer