TÆNK DIG NU OM!

‘SÅ GIV SGU DA PIGEN EN IS!’
19. maj 2018
DU ER TIDEN VÆRD
5. juni 2018
Vis alle

TÆNK DIG NU OM!

Det er vist på tide at forære dette kapitel væk fra min seneste bog ‘KOM SÅ’! Verden har brug for at vågne op, fordi de selvproklamerede eksperter derude, som lukrerer på din dårlige samvittighed og dårlige selvværd er umulige at stoppe.

For Guds skyld og især din egen, tænk dig nu om, hver gang du støder på noget der rimer på nedenstående punkter. Det er decideret dumhed at gå ned ad den vej og ved du hvad, dum er det sidste jeg tror du er. Du har bare mistet dig selv i jagten på, desperat at forsøge, at få din forandring – og det forstår jeg virkeligt godt. Det med at vil væk fra noget, vi ikke har det godt med. Men det virker bare ikke, for de flestes vedkommende og det er min mission i livet, at vække dig til live igen, i stedet for at du bruger størstedelen af din tid på denne jord, med at køre i ring og få en mental nedsmeltning med jævne mellemrum. Du er mere værd end det, MEGET mere værd end det! Jo før du indser det, jo større er dine chancer for, at du faktisk opnår det du ønsker dig.

*Kalorietælling
*Kostplaner
*Glutenfri
*Fedtfri
*Kager lavet om til f*cking kålhoveder
*Burgerboller forklædt som latterlige salatblade
*Dadelkugler som skal gøre det ud for at ‘synde’ i chokolade
*Bikiniklar 4 uger inden sommeren
*Kom mavedellen til livs på 6 uger

*Indsæt sæt alle de metoder du selv har prøvet, uden at du nogensinde har fået dit endelige gennembrud.

Det er så sygt så jeg jævnligt kaster op i munden på mig selv – og det var den skånsomme udgave du fik her. God læselyst!

 

TÆNK DIG NU OM! 

Tænker du egentlig på, hvor meget magt sundhedsformidlerne har? Magt over andre menneskers svagheder? Hvis du ikke gør, så vil jeg rigtig gerne gøre dig opmærksom på, at det har de. Derfor har de også et medansvar, når det kommer til, hvad de sender ud i æteren. Måske er der så nogle, der vil tænke (og måske især ‘eksperterne’ selv), at det har de i hvert fald ikke, og at mennesker da må tage ansvar for deres eget liv. Der kan jeg kun give dig – eller dem – delvist ret. Selvfølgelig skal vi mennesker tage ansvar for os selv og de handlinger, vi vælger at føre ud i livet. Det er jeg helt enig i, og hvis du allerede kender lidt til mig, formidler jeg også selv dette et langt stykke hen ad vejen. Men så længe man som ‘ekspert’ har valgt at formidle sundhed ud til befolkningen (hvilket man har, ligeså snart al ens information er offentligt tilgængeligt for alle mennesker, som ser en som ’ekspert’ på området), er man også med til at guide folk i, i hvilken retning de skal gå. Når vi som formidlere sælger en ydelse af den ene eller anden art, bliver vi selvfølgelig også nødt til at tage ansvar for det. For når det kommer til især sundhed, vil folk ofte prøve hvad som helst, som fortæller dem, at de kan opnå det hele på den halve tid.

Jeg bliver ofte lidt forvirret over alle de her sundhedsapostle, der er i branchen. De modsiger nemlig sig selv gang på gang. De prædiker den ’gode sundhed’, men opfordrer samtidig til at man laver glutenfri mad, kager med grøntsager og ’lækkerier’ uden sukker. Samtidig kalder de deres koncepter med f.eks. før/efterbilleder for ’livsstilsændringer’. Skal vi lige have på plads, at en livsstilsændring er opnået efter minimum to års vedholdenhed, og derfra holder resten af livet og ikke bare i form af et forløb på X antal uger.

Samtidig skrives der bøger, bliver prædiket på tv, i magasiner og overalt på de sociale medier om, hvordan man ved at følge et helt specifikt program med kost og træning i X antal dage, kan komme i sit livs form og få en flad mave (jo jo, bevares, i en periode kan man vel nok, det kan alle). Eller der formidles om ’de bedre valg’, som kunne være i massevis af gluten- og sukkerfrie opskrifter.

Vi kan også tage klassikeren, som er at vise vejen til ’bikiniformen’ eller smide de sidste kilo fire uger, før sommeren begynder, på nationalt tv og i dameblade år efter år. I den forbindelse er jeg ofte selv blevet spurgt i årenes løb af medierne (blade, aviser og tv) om netop at lave disse ’hurtige overskrifter’, og sagt tak, men nej tak. Hver gang. Ikke fordi, jeg ikke vil lave TV, skrive endnu flere artikler osv. – det vil jeg gerne og gør det også. Når jeg kan stå inde for det på den troværdige og autentiske måde, vel at mærke. Men aldrig for enhver pris.

Jeg formidler – og står for – noget, som ikke kan snyde forbrugeren (og dennes pengepung). Så at sige ja tak til at sælge katten i sækken ville derfor være at gå imod mine værdier, min etik og moral, hvilket ville være det samme som at pisse op og ned af mig selv. Det har jeg alligevel ikke lyst til, og uanset hvad det end måtte være, jeg møder i livet, så står jeg 110 % ved mig selv og dét, jeg tror på. Kort sagt, så kan du regne med mig, og jeg kommer aldrig til at prøve på at tage røven på dig.

Jeg undrer mig – nej, faktisk fatter jeg ikke en bjælde af – hvad det er, folk har gang i. Derfor stiller jeg spørgsmålstegn og skaber ofte debat om en branche, der på mange måder er ved at være mere til grin end til gavn. Stiller skarpt mod de mennesker (og medier), der signalerer, at de gør en stor forskel for andre og som får stor taletid i medierne, men – som jeg ser det – i virkeligheden bare ’spiller spillet’ for at skabe business og popularitet.

Et spil, som det i øvrigt lader til, at de fleste i branchen tror, de bliver nødt til at spille for at overleve, komme til tops og blive set. Først og fremmest fordi medierne elsker dem, der er klar til at formidle ‘quick fix’, eller nye, ’spændende’ måder at spise på, så man kan tabe sig – i en fart. Fordi det SÆLGER. Pissegodt, endda! Det gør det selvfølgelig, fordi mennesker alle dage har ladet sig forblænde og tryllebinde af ’noget der lyder for godt til at være sandt’. Det tømmer desværre deres lommer, men fylder samtidig andres op.

Personligt synes jeg, det er usmageligt, og jeg tager dybt afstand fra det. Og fordi jeg ganske sikkert er født med et ‘rebelsk gen’, gider jeg ikke holde min mund om, hvad der egentlig foregår. Skåret ind til benet er jeg ved at kaste op over, at alle dem, der er parate til at sælge sig selv (eller sælge ud, om du vil), får så meget taletid. For i kølvandet på dét giver det mange mennesker en mental nedsmeltning og nederlag på nederlag (jeg har selv en del kunder under vingerne, som skal hjælpes ud af hele det lorte-loop igen). Men især også fordi, jeg har nogle rigtig dygtige kolleger, der sagtens kan nå ud til befolkningen og hjælpe MANGE mennesker, UDEN at de behøver sige en masse vrøvl og uden at snyde. Hvad fanden sker der … fristes man til at spørge.

Jeg synes det er på tide, at mediebranchen som helhed – blade, aviser, tv, onlinemagasiner, sammen med disse ‘eksperter’ og deres virke på de sociale medier mm. – snart vågner op og begynder at vende pladen engang. At de viser noget nyt og mere seriøst og ikke det samme ’bla bla’ år efter år.

Hvert år i januar måned bliver vi f.eks. med garanti trukket igennem hele møllen af slankekure, bliv fit/tab dig/kom i form på 30 dage, udrensninger, kure, undgå gluten, alkohol og sukker hele måneden ’og jeg skal komme efter dig’. Gentag så det hele lige før sommerferen – og bagefter dén … igen.

Jeg ved ikke med dig, men jeg ruller med øjnene over det hver gang, imens jeg tager mig til hovedet og skriger ud, hvor latterligt langt ude, det er. Samtidig med, at jeg tænker, hvor sørgeligt det egentlig er, at så mange mennesker virkelig forføres til at vælge den vej.

Så hvad med forbrugeren… som måske er dig selv? De kan da bare lade være med at købe – eller hoppe med på lortet – tænker du nok. Ja, det kan de (du!?), så vil du ikke godt stoppe dig selv denne gang. For hvis noget ikke har virket de sidste 400 gange, så skal du nok ikke regne med, at det nogensinde kommer til at virke på noget tidspunkt. ‘STOP MIG SELV’ burde man brændemærke i sin pande, hvis man har tendens til at hoppe med på et hurtigt fix eller de nye tendenser, der konstant bliver opfundet.

Men, men … som du sikkert ved, så har mennesker det desværre med at begå samme fejltagelser om og om igen og stadigvæk forvente nye og bedre resultater end tidligere. Sådan er vi tilsyneladende indrettet – og når noget lyder til at blive lidt for hårdt, blive lidt for besværligt, kræve en indsats eller tage lidt for lang tid, så giver mange op. Endda før de overhovedet er startet.

Og det er lige præcis dér, jeg vil hen! Vi skal have formidlet SUNDHED, så du netop ikke giver op, endnu engang! Formidlet, at der selvfølgelig er MASSEVIS af lavpraktisk information om mad og motion, der bliver ‘sendt ud’, og som kan bruges til inspiration. Men at det samtidig skal formidles på et niveau, som handler om at ruste en til netop at blive ved – og gå igennem det, der nu skal til – så det aldrig mere bliver en mulighed at gå tilbage til dét, der var. Altså: Den HOLDBARE løsning!

Jeg kender en del seriøse og garvede rotter i min branche, som taler rigtig meget om dette emne, udover mig selv, og som skriger til himlen efter, at niveauet bliver højnet, blandt andet også i medierne. Som ønsker, at sundhed bliver formidlet på en bæredygtig måde. I stedet for som nu, hvor det oftest kun handler om at få flest antal læsere/seere/følgere ud fra, ja, undskyld mig, komplet latterlige overskrifter, madplaner og 400 gentagelser af noget stræk og bøj (autocorrect skrev først bæ i stedet for bøj, potato potato) foran tv’et på et f****** fåretæppe! Jeg værner om min stolthed og integritet, så derfor tillader jeg aldrig mit ego at få lov til at overtage så meget, at jeg nogensinde kommer til at sælge ud på den måde, hvor jeg bondefanger mennesker for at få opmærksomhed og succes. Det er for mig at synke alt for lavt.

Jeg fatter simpelthen ikke, at der ikke er mere fokus på det, og at ikke flere tør åbne munden. For jeg ved med min erfaring, at de trip, der startes op i tide og utide, pakket ind i forskellige nye ’sundhedsmetoder’ fra gang til gang, for mange kan være mere skadelige end sunde på den lange bane! Måske er du, der læser dette, allerede klar over det, da du netop har mærket det på egen krop og sjæl – eller måske kommer du en dag til det på din datter/døtres vegne, når de ‘om lidt’ bliver lokket ind i dét net.

Så for at afrunde emnet: Jo, det ER faktisk muligt at begå sig i denne sundhedsbranche, at hjælpe mennesker med at ændre deres liv (eller dele af det) uden at love dem det hele på den halve tid eller at sætte dem til at lide afsavn konstant og dermed f*cke med deres fysiske og mentale sundhed.

Man kommer som sundhedsformidler selvfølgelig ikke lige så hurtigt på ’forsiden’, som hvis man var drænet for alt, der hedder samvittighed. Men hvis man bliver ved, er dygtig til dét, man laver, fortsat dygtiggør sig, praktiserer, hvad man prædiker og tror på sig selv, så skal det nok komme, hvis det er vigtigt for en! Og til dig, der plejer at være med på vognen med fix i X antal uger. Hvis det nogensinde skal blive anderledes, så kræver det, at DU stopper med at hoppe i med begge ben og i stedet er med til at højne niveauet (især dit eget!) og tage de kritiske briller på, inden du på ny falder i med begge ben, fordi der lige står ‘ekspert’ ud for afsenderen.

Uddrag fra bogen ‘KOM SÅ! Du er stærkere end du tror’.

Kommentarer

Kommentarer