DU ER TIDEN VÆRD

TÆNK DIG NU OM!
22. maj 2018
RIGTIGE KVINDER FØDER BØRN
19. juli 2018
Vis alle

DU ER TIDEN VÆRD

Denne blog er en post fra den nye lukkede gruppe på facebook ‘Fit 4 fight med Krisztina Maria’. Du kan finde vej og anmode om medlemsskab, hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet. KLIK HER.

 

Tid har de fleste mennesker en holdning og følelser til. Fordi ‘tid’ er jo i princippet livet og dermed hvad vi vælger at fylde det mest ud med.

Jeg har ofte hørt ‘har ikke tid’ til f.eks at leve sundt, holde sig i form, udvikle sig som menneske og mange andre emner.

Jeg har også mange gange både arbejdet med og set mennesker omkring mig, som netop har udtrykt ‘ikke tid’, vågne op fra den ene dag til den anden, ‘på den hårde måde’, fordi de blev indhentet af så store udfordringer, at det ikke længere var et spørgsmål om tid, men om livskvalitet og et spørgsmål om at kunne være i livet, på en hensigtmæssig måde overfor sig selv.

Oftest skal de fleste mennesker helt ud i tovene før der er en lille chance for at de ændrer overbevisninger og adfærd. Det behøver dog ikke være sådan, heller ikke for dig. Men det kræver at du er omstillingsparat pg begynder at se ‘tid’ i et lidt andet perspektiv end du måske gør nu.

Alle mennesker har 24 timer i døgnet og har udfyldt dem! Hvordan kan det så være at nogle lykkes og andre ikke, med at opretholde en træningsrutine, spise sundt og varieret og have det godt med dem selv, det meste af tiden? Svaret er prioritering. Prioritering af sig selv, udfra forståelsen, indsigten, selvrespekten og vigtigheden af, at passe på sig selv, først og fremmest for sig selv og derefter for dem omkring sig.

Ens helbred og velvære kan aldrig gøres op i hverken manglende tid, ej heller købes for penge, for den sags skyld. Det ligger i vores egne hænder, kun!

Selvfølgelig findes der perioder i livet, hvor det kan være nødvendigt at tilsidesætte sig selv, for en periode. F.eks nyfødte børn, som har brug for en 24/7, for at overleve. Ligesom der findes mindre overskud når livet rammer os med 100 km i timen (dødsfald, skilsmisse, sygdom mm.).

Men ‘ikke tid’ i livets daglige gang på bekostning af sig selv og sit velbefindende, er en dårlig historie at fortælle sig selv, med mindre man ønsker fastholdelse.

For at kunne prioritere sig selv, kræver det naturligvis planlægning og struktur. Det gør jeg selv og alle mennesker omkring mig jeg kender, som efterlever vigtigtheden i at passe på sig selv.

Man tager tid ud til sig selv hver uge, HVER eneste uge, planlægger man sin ‘mig tid’. Hvorfor? Fordi man er det værd. Fordi man får et fysisk og mentalt overskud, med sig selv og livet omkring sig, både nu og her og senere i livet. Derfor er det det hele værd! Derfor er DU det værd!

Så det er altså fremover en dårlig ide at bruge ‘manglende tid’ som en begrænsning for dit velbefindende. Sig i stedet det der virkeligt er sandt og vær på den måde tro mod dig selv, nemlig at du vælger ikke at prioritere tid til dig selv, fordi du vælger at bruge tiden til andet og andre. Fordi det er sandheden. Tiden kan du nemlig altid finde til dig selv, hvis det/du er vigtigt nok.

Og ja, for at prioritere sig selv betyder det, at man ikke render rundt med hovedet oppe i røven og tror man skal være der for alle andre først eller tror hjulene ikke drejer rundt, hvis man lige hiver 3-4 timer ud til sig selv om ugen og f.eks bruger lidt tid hver søndag, på at planlægge og forberede sig på de kommende uge. Det kunne være nem og sund aftensmad til de første fire dage.

Ingen planlægning og tid afsat, ingen sund livsstil, længere er den ikke. Og du får overskud af at passe på dig selv. Ikke ved at lade være.

At indse og prioritere tid til sig selv, kommer tifoldigt igen og er måske de bedste timer du kan bruge i dit liv.

Tænk lidt over det. Hvad får du ud af at nedprioritere dig selv og hvad får du ved at sætte dig selv først. Og hvem af de to tror du dine nærmeste helst vil omgåes? Det er ikke svært at svare på, så vælg dig selv til i stedet for fra og vælg dine tanker og overbevisninger med omhu. Fordi det bliver til det liv du lever og bliver ved med at leve, indtil du skal herfra.

 

Denne blog er en post fra den nye lukkede gruppe på facebook ‘Fit 4 fight med Krisztina Maria’. Du kan finde vej og anmode om medlemsskab, hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet. KLIK HER.

Kommentarer

Kommentarer