SUND LIVSSTIL – SÅDAN KOMMER DU DEN NÆRMERE

HAR DU FÅET DIT FIX I DAG?
27. juli 2018
FALDER DU OGSÅ PÅ R*VEN AF FØR-EFTERBILLEDER?
2. september 2018
Vis alle

SUND LIVSSTIL – SÅDAN KOMMER DU DEN NÆRMERE

“Men hvad foreslår du så Krisztina, hvis ikke jeg skal tælle kalorier og jeg ikke må udelukke at spise sukker, brød, pasta, detoxe, være på slankekur og træne som en sindsyg 24/7 og alt sammen indenfor en periode på 4-12 uger?”

Til en start kan du begynde med at udrydde ‘må ikke’ fra dit ordforråd. Fordi den sætning gør ikke andet end at få dig til at falde i med et brag, på et givent tidspunkt. I stedet er dit mantra for at lykkes på den lange bane, at ALT er tilladt. Så længe du begynder at tage et bevidst valg om, at det du gør bringer dig tættere mod det du ønsker at opnå. Har du et destruktivt mønster, (som mange har) og derfor har tendens til at gå ‘alt eller intet’ vejen, fordi du ‘ikke kan styre det’ på andre måder (tror du), så har du en udfordring. Og den udfordring bliver med stor sandsynlighed ikke løst, hvis du ikke tør se den i øjnene. For det handler næsten aldrig om at ‘du ikke kan styre det’, problemet er sjældent problemet. Problemet er det der ligger nedenunder ‘jeg kan ikke styre det’ – og at kaste sig ud i alle mulige måder at spise og træne på, løser det desværre ikke. Tværtimod, er det at fralægge sig ansvaret og det kan du ikke være bekendt overfor sig selv. Fordi det kan æde dig op indeni, lige så stille og roligt, som årerne går. Det betyder, at du med tiden mister troen på dig selv, glemmer at give dig selv kærlighed (men til gengæld masser af selvhad) og lige pludselig kan selvværdet være på et meget lille sted eller være ikke eksisterende (ikke at forveksle med selvtilliden, som er alt det du ved du er god til og har selvsikkerhed omkring UDENFOR dig selv). Så jo før du samler dig mod til og ser på dit underliggende problem, jo større er chancen faktisk for, at du får hul igennem.

Så er der tidsfaktoren i en forandringsproces. Hør nu her, det er glimrende at sætte sig nogle mål i et forløb, som f.eks kan være fysiske mål (træning, vægttab mm.), ja faktisk synes jeg det er godt for os alle, i perioder, at udfordre os selv hele livet, på noget vi godt kunne tænke os at opnå og ønsker os mere af (ikke kun ifht. sundhed), det kaldes udvikling.

Men en af de største faldgruber for folk der mislykkes er, at de er for f*cking utålmodige, når det kommer til den endelige forandring og det store gennembrud. Det er sådan her det er, en større permanent ændring og nye vaner kan ikke forhastes og jo mere vi prøver på eller tror, at om 8-12 uger, så er vi forandret forevigt, jo mere forbliver det en illusion, at det kommer til at ske.

Det her skal du forstå. Det er en rejse, måske endda for livet (hvis du ønsker at forblive nysgerrig og vil blive til mere). Det er selvfølgelig fint at sætte sig en deadline for et givent mål (hvornår den er, ved kun du), men forstå, at det er essentielt, at begynde at finde mening i det du går i gang med og nyde din proces (også de hårde perioder, da det er dem som ændrer dig fundamentalt), fordi den stopper aldrig. At jagte målet for målets skyld, er derfor også en stor del af, at mange ikke lykkes på den lange bane. Så tag stilling til, hvad end du kaster dig ud i, om det er noget der også bakker dig op på den lange bane. Altså for livet. Er måden du griber det hele an på noget du kan og vil blive ved med at gøre og passer det ind i dit liv og din hverdag, mere end bare nogle måneder ad gangen? Eller omvendt, er du parat til at ændre noget i din hverdag, så din nye livsstil passer ind? Det hedder at forventningsafstemme med dig selv.

Ved hele tiden at være bevidst om hvad faen det er du har gang i og tager stilling (i stedet for bare at følge en plan og et mål blindt og konstant kaste dig hovedløst ud i endnu et ‘fix’), om det du handler på er bæredygtigt for dig nu og her, men også om et år fra nu af, er du tættere på at bevæge dig mod noget der bygger dig stærkere op, end du måske nogensinde har været. Især hvis du kombinerer det hele med et højere formål (som er din indre drivkraft), om hvorfor du vil det og skal gøre det. Påbegynd den nye og stærkere rejse i dag, senest imorgen. Hvis du mener det!

Duk op til mine foredrag hvis du vil høre mere og uddybende eller invester i et forløb og lad mig hjælpe dig på vej mod dit gennembrud.

Kommentarer

Kommentarer