VED DU EGENTLIG HVAD DET VIL SIGE AT LEVE SUNDT?

FALDER DU OGSÅ PÅ R*VEN AF FØR-EFTERBILLEDER?
2. september 2018
HVEM ER DU EGENTLIG?
8. november 2018
Vis alle

VED DU EGENTLIG HVAD DET VIL SIGE AT LEVE SUNDT?

Når de fleste mennesker tænker ‘sundhed’ og at kunne leve en ‘sund livsstil’, det meste af tiden, så er det helt logisk for dem at gribe ud efter ‘noget med motion’ og ‘noget med kost’. Det ér også en rigtig god ide, at tænke mere over hvad man kører indenbords (hvis det modsatte er tilfældet) og begynde at bevæge kadaveret jævnligt og resten af livet. Der er nemlig ingen tvivl om, at det er vejen frem og vil bidrage til et bedre fysisk velvære, fordi kroppen er skabt til at bevæge sig og kører bedst når der bliver hældt det rigtige og tilpasset mængde brændstof på dén, som også smitter af på vores overordnede velbefindende og livskvalitet.

Mennesker er verdensmestre i at træde pedalen i bund og kickstarte sig selv i et ‘krop/kost forløb’, hvor det hele naturligvis foregår udenfor dem selv. De ydre mål de skal nå (fysiske som kropslige), og helst så hurtigt som muligt, mest fordi det ikke er særligt rart at ‘være i’, den ‘model’ så længe ad gangen. Den ‘model’ hvor man ofte pisker sig selv til træning, lever af broccoli og bøffer (også til morgenmad) og resten af tiden i askese. Den strategi er ikke skide smart og slet ikke holdbar på den lange bane.

Jeg kender og omgåes ingen ‘der har regnet den ud’, som ved deres fuld fem lever sådan – heller ikke jeg selv. Selvom mange tror ‘jamen for at holde sig så godt, så må du da træne hver dag og leve enormt stringent’. Det kunne ikke være mere fejlfortolket og det til trods for at jeg personligt har RÅBT op om dette i årevis. Folk kan simpelthen ikke forstå, at det de ser kan være skabt uden at leve ‘ekstremt’. Og da slet ikke ‘kun’ med 4x træning om ugen i gennemsnit (nogle gange tre) og ved OGSÅ indimellem at spise brød, chokolade, ris og kartofler og drikke rosé. WHAAAAT!

Selvfølgelig lever jeg det, jeg selv vil kalde sundt, det meste af tiden, uden nogle regler er stillet op. Det vil sige, at jeg er fri til, at indtage præcis hvad jeg vil og hvornår. Men især vælger jeg/vi god kvalitet når det kommer til det meste mad vi indtager. Det er drevet af lyst og udfra et ønske om, at ville passe på os selv og have det pisse godt fysisk og opnå et mentalt overskud, det meste af tiden. Altså kommer det fra et selvkærligt sted. Det er med andre ord IKKE bare drevet af at ‘se ud på en bestemt måde’ eller at vægten skal vise et bestemt tal, eller et mål der skal nåes fysisk. Sidstnævnte er alt sammen noget der opstår ‘af sig selv’, fordi vi har gjort det i årevis og er drevet af et højere formål og et ønske om vedligeholdelse, for os selv og hinanden – og dét er en virkelig lækker gode, som jeg også nyder i fulde drag og elsker.

Hvor vil jeg hen med det her? Jeg vil derhen, at begrebet sundhed indbefatter så mange
ting og er meget mere nuanceret end hvad de fleste ‘almindelige’ mennesker tror, som endnu ikke har knækket koden. Det er FULDSTÆNDIG ligegyldigt kun at stræbe efter at opnå en slank og spændstig krop, det kan de fleste få, også forholdsvis hurtigt. Ligegyldigt, fordi lykken ikke kun ligger dér. Jeg kender til flere som er hardcore trænet og er meget dygtige til at bruge deres krop. Men de er fyldt med selvhad og usikkerhed alligevel, på så mange områder. Det er aldrig godt nok, de er aldrig gode nok, det skal altid være bedre og mere og det med mad eller lækkerier, det kører sgu heller ikke skide godt og bliver ofte indtaget fra et destruktivt sted. Og når jeg ‘møder’ det, så er det helt tydeligt, at det skinner igennem, at de ikke har det så godt med dem selv, fordi deres energi og udstråling udstråler det kraftigt!

Mennesker der er frie i deres krop (uanset hvem man er og hvor man lever fra), er det, fordi de har forstået at de ikke ‘kun’ er deres krop og har gjort en stor indsats for også, at arbejde med dem selv indvendig – mentalt som følelsesmæssigt. De har lavet en oprydning, med alt det lort som førhen satte en kæp i hjulet for dem og har lært, at det at passe på sig selv og leve en sund livsstil handler om så meget mere end ‘bare’ krop. Hvis du endnu ikke har knækket dén kode, så se det fremadrettet hellere som en rejse i at udvikle dig selv. Og for at få ‘hul igennem’ til at leve sundt resten af livet, så er det ikke nok at tro, det kun kan ske ‘bare’ ved at bevæge kroppen, spise grøntsager og forsage sukker og det hele HURTIGST MULIGT! ‘Vi skal i mål, NU!’ ‘Helst igår’. Ja, men så held og lykke med det.

Hvis det var så nemt, så gjorde vi alle bare dét og hold kæft hvor var vi sunde og glade så. Men det er ikke nemt (dog simpelt) og derfor kører folk rundt i hamsterhjulet det meste af livet og popper op en gang imellem i dit News Feed, hvor de fortæller at de (endnu engang) har set lyset, er i gang igen og naturligvis nu endelig har fattet det. Lige indtil de igen støder ind i de samme eller nye udfordringer i livet og ryger tilbage til lortevanerne, den dårlige form og måske de samme mange kilo på sidebenene. ‘Flot, du har tydeligvis ikke fattet det, heller ikke denne gang og det kommer ikke som nogen overraskelse, tænker jeg et kort øjeblik, i mit stille sind. Det er desværre bare ikke så simpelt som ‘fatter du ingenting’ – tænker jeg (heldigvis) videre.

Hvis de ‘fattede det’, havde de jo gjort noget anderledes i deres forsøg nummer firetusindeoghalvtres. Og skærer vi ind til benet ér det jo decideret dumhed, at begå den samme fejtagelse om og om igen, uden at lære af det. De her mennsker, som du måske indimellem også kan kende i dig selv, er bare slet ikke dumme. Men sædvanligvis desperate. Fordi de igennem mange år har fået sat sig selv i en situation, som de til sidst ikke kan se sig ud af. Udover det har de psyket sig så meget ned, af de utallige nederlag de har oplevet, at det sidste de har, er overskud til at se ‘lyset for enden af tunnellen’ og derfor igen og igen vælger ‘den hurtige vej’ – og det kan jeg godt forstå. Men det ér der, lyset, ligesom den ‘hurtige restriktive vej’ ikke er der. Og de fleste KAN opleve deres endelige gennembrud (hvad det nu er for den enkelte) også dig, hvis du begynder at gøre som jeg siger og tager ét skridt ad gangen, aldrig kigger dig tilbage, gør noget andet end du har gjort alle de gange det ikke har lykkedes og vigtigst, ser ‘sundhed’ i et meget større perspektiv end kun ‘kost, krop og motion’. Fordi det er så meget mere og jeg vil vædde med, at hvis du åbner din horisont (og dit hjerte) overfor det, så vil det lykkes for dig. Hvis du bliver ved. BLIV VED!

 

VIL DU HØRE UDDYBENDE SÅ TILMELD DIG FOREDRAGET ‘SUNDHED UDEN FILTER’ I FØLGENDE BYER:

Ringkøbing d.22/9

Fredericia d.29/9 

Hobro d.6/10 

Hjørring d.27/10

Hillerød d.3/11

Skanderborg d.10/11

Holstebro d.17/11

BOOK DIN PLADS HER

Kommentarer

Kommentarer