ER FOR MANGE POMMES FRITES – FOR OFTE – USUNDE?

SÅ KØRER VLOGGEN IGEN
19. februar 2019
STÅ AF TOGET – MENS DU KAN
23. februar 2019
Vis alle

ER FOR MANGE POMMES FRITES – FOR OFTE – USUNDE?

Det er jo ikke alt man behøver at forstå. Men lige det her med at spise på ‘en helt bestemt måde’ eller at følge en kostplan for at indtage mad, det forstår jeg faktisk godt. Fordi jeg har selv været der, som du ved hvis du har læst mine bøger og været til mine foredrag.

Yderligere har jeg været i berøring med massevis af mennesker som også forstår det og som også har været der. Fælles er, at vi heldigvis vågnede op, men næsten først da vi havde ramt bunden og havde mistet noget af os selv og helt sikkert vores sunde fornuft.

Men vi ved hvad det handler om, når man ‘er der’, hvor man er kommet til at lægge ansvaret fra sig og har fået viklet sig ind i den tro, at man ikke længere kan finde ud af, hvad man skal spise og hvor meget af det.

Det er ret skræmmende, når nu det er helt logisk hvordan det koncept fungerer. ‘Hmm, lad mig se, er jeg sulten? Ja eller nej? Hvis ja, så spis og stop når du er tilpas. Hvis nej, så lad være. ‘Er grønsager sundt?’ Yes, det ved alle. ‘Er for meget sukker eller for mange pommes frites for ofte, usundt?’ Yes, tjek ved den, det ved alle også. Så simpelt er det faktisk og mange vil måske endda gå så langt, som at sige, at det er dumme spørgsmål, hvilket det måske også er, da vi helt rationelt jo godt ved, hvad der er godt og hvad der er not.

Der er bare lige ét men og det er, at når man er i ubalance med sig selv, desperat og utålmodig, så kan det blandt andet betyde, at man også får et ubalanceret forhold til f.eks. mad. Selvom hensigten måske kommer fra et godtroende sted, som f.eks. ‘Hvis bare jeg spiser hvad eksperterne siger og følger deres planer og principper, så får jeg det godt indeni og med mig selv og min krop kommer til at stå snorlige’.

Med løg på, burde nogle (mig?) råbe dig (kærligt) ind i hovedet! Med et lille håb om at du faktisk vågner op til virkeligheden. Fordi, selvfølgelig kommer det ikke til at kunne ‘gøre det for dig’. Hvis, så spiste vi alle sammen bare efter de skide planer. Men ‘sjovt nok’, bryder det flere ned som tiden går, end det bygger dem op.

Fordi, for hver gang du gennemgår et sådan forløb og du fejler (hvilket du vil gøre på et givent tidspunkt, da de fleste ikke kan spise på ‘en helt særlig måde’ og med afsavn hele livet), mister du lidt af dig selv, fordi du oplever nederlag på nederlag, er hård ved dig selv og fortæller dig selv gentagne gange, at du ikke har hvad der skal til for at være vedholdende, og til sidst mister du mere og mere troen på sig selv. Det er skidt!

Skidt fordi det vigtigste i dit liv, det er faktisk troen på dig selv og dit værd.

Er du i det loop lige nu, så kan og vil du sikkert ikke høre hvad det er jeg siger/formidler. Det kan jeg selv huske fra dengang for tyve år siden, hvor jeg troede jeg styrede det shit, men hvor virkeligheden var at det styrede mig. I en sådan grad at det tærede på mit ellers gode selvværd og visse steder i livet også begrænsede mig.

Derfor ved jeg, at et vedvarende godt og stærkt selvværd og en krop i balance, ikke findes i en kostplan eller noget der har med mad at gøre, i det hele taget. Til gengæld ved jeg, at du ved at opbygge et kærligt forhold og en stærk tro på dig selv, helt naturligt begynder at behandle dig selv bedre.

Dér hvor du tager gode og sunde valg for dig selv, det meste af tiden. Dér hvor du nyder ‘med god samvittighed’ og du bevæger dit legeme, ud fra et ønske om at passe på dig selv og være selvopretholdende, fysisk som mentalt. Dér hvor du spiser og ser mad som overlevelse og nydelse og derfor ikke tillægger det en masse unødig energi, fordi du også har fået ryddet op i dig selv, så det ikke mere fylder på samme måde som tidligere.

Dét ‘koncept’ findes naturligvis ikke ‘hurtigt’ eller ved at følge noget i få uger. Til gengæld transformerer det dig over tid, i en sådan grad at du bliver sat fri, til at elske dig selv med hud og hår. For hvem du er som menneske, og med og uden tøj på. Du behøver ikke tage mit ord for det. Du kan faktisk lige nu trække dén streg i sandet, give slip på alt dit plammer og starte dén rejse op, hvor du over tid endelig knækker koden og aldrig mere skal forholde dig til mad på en uhensigtsmæssig måde og én gang for alle, slutter fred med dig selv.

Når du når dertil, så kan du lige skrive til mig med ordene ‘du havde ret Krisztina, hvad havde jeg dog gang i’.

Der er også den mulighed, at du tilmelder dig den nye og kommende ONLINE CAMP, hvis du vil have hjælp og værktøjer til, at blive kickstartet. Læs alt om den lige HER og husk, jo før du tilmelder dig, jo billigere bliver det.

Kommentarer

Kommentarer