STÅ AF TOGET – MENS DU KAN

ER FOR MANGE POMMES FRITES – FOR OFTE – USUNDE?
22. februar 2019
INFLUENZA FRA HELVEDE
27. februar 2019
Vis alle

STÅ AF TOGET – MENS DU KAN

Jeg har aldrig mødt nogle mennesker som en stor del af deres tid, er sunde og stærke indeni og udenpå, på de fleste parametre i deres liv og har fundet en god balance, som samtidig har sendt budskaber ud til andre om, at det f.eks. er en god idé, at spise på en ‘helt bestemt måde’ eller udelukke fødevarer eller fødevarergrupper. Når jeg så observerer folk i sundhedsbranchen som netop formidler dette, til ellers sunde og raske mennesker og lever af præcis den ‘form’, så ringer mine alarmklokker og jeg fortolker det personligt og professionelt, som at der må være en ubalance indeni selvsamme personer. Det har simpelthen taget overhånd for dem selv. (der er selvfølgelig også den mulighed, at de bare er manipulerende og vil gøre hvad som helst for at tjene noget mønt – det er alligevel set før i historien)

Hvorfor? Fordi ‘balance’ rimer ikke på restriktioner eller i det hele taget på, at give mad den form for negative energi eller ja, bare så meget energi i det hele taget. Det er bare mad og selvfølgelig er det fint at søge inspiration i den kontekst, som vi også gør så mange andre steder i livet. Men vi kan vel (stadig og igen) godt blive enige om, at der ikke findes særligt mange mennesker på den her jord, som ikke ved hvad der er sundt eller hvornår noget bliver usundt og hvornår noget er for meget eller for lidt!

Desværre ser det ud til, at det er nemmere at vildlede og lyve overfor sig selv og kaste sine penge efter dem som lukrerer på ens egen dovenskab, desperation og mindre gode selvværd. Af sidstnævnte årsag sælger det pisse godt, fordi så mange lader sig forføre uden at blinke og uden at stille sig selv ét eneste kritisk spørgsmål. Lige præcis derfor, bliver det at spise med måde og balanceret til rumforskning, selvom det er noget af det mest simple i hele verden. Du kan derfor passende starte med at stille dig selv følgende spørgsmål. Hvorfor følger og tror jeg blindt på hvad andre siger og hopper i med begge ben? Hvornår mistede jeg min sunde fornuft? Hvorfor og hvornår mistede jeg troen på mig selv, så jeg lagde min egen skæbne i andres hænder, som formidler (og tjener penge på) at de har løsningen på min fundamentale forandring, blot ved at spise efter deres opskrifter? Hvorfor har jeg brug for at tro på sådan noget? Hvorfor kan jeg ikke længere ‘høre’ hvad der er sandt?

Brug din sunde fornuft, vil du ikke godt! Fordi, gør du det og bruger du samtidig en stor del af din tid på at ‘blive til mere’ (udvide din horisont omkring dig selv) og se dig selv udefra, vil du med tiden opnå en vedvarende transformation, du højst sandsynlig aldrig har oplevet før.

Det kræver blandt andet tre ting.

1. At du går i den modsatte retning af hvad du gør nu.

2. At du er villig til at se på dig selv og bryde dine dårlige vaner og latterlige tankemønstre, som bare er en historie du alt for længe har fortalt dig selv og derfor er blevet til din virkelighed.

3. At du er villig til at gøre en indsats og så det vigtigste, at FORTSÆTTE – også når det kræver du går igennem f*cking ild og vand, for at komme ud på den anden side, der hvor du bliver sat fri!

Din fundamentale forandring (lig med; at du ikke mere kommer tilbage til ‘det der var’, fordi du har ændret dig indeni og skabt nye og stærke overbevisninger, som bakker dig mere op) sker i den vedvarende proces og kan aldrig forekomme i en kortere periode eller ved at starte op på noget du alligevel aldrig kan blive ved med at være i, resten af dit liv. Husk det! Brændemærk det i panden, om nødvendigt!

Og så et lille udpluk fra det du sikkert dagligt støder på fra selvudnævnte sundhedseksperter på nettet, som selv mener og giver udtryk for de formidler ‘balance’, i øvrigt ‘liket’ i flæng af andre sundhedsformidlere/mennesker, som også postulerer de går ind for balance. Der er rigtig mange (flertallet, desværre), hvor det de siger ikke stemmer overens med det de gør og hvordan de lever. Du kan selv blive god til at spotte det, men det kræver at du begynder at se virkeligheden som den er og ikke som du tror den er.

‘Når du skal skeje ud kan du smide en banan i din smoothie’ (fordi alle ved jo, at for det første er en banan den største udskejelse og for det andet dér det store gennembrud ligger)

‘Kage og pandekager lavet på avokado’ (kan sikkert sagtens give dig nogle vilde forandringer, for en stund ihvertfald. Bare vent til du rammes af det der kaldes ‘livet’ og se så om dine avokadokager stadig gør det for dig. Jeg venter spændt)

‘Opskrift på brød, som ikke længere kan kaldes ‘brød’, fordi det er lavet på broccoli eller blomkål eller banan. Men hvor pointen er, at du derfor og ved at spise dét, på den nye måde, kan tabe dig nemmere’ (spis evt. brød til, er min anbefaling)

‘Fire ugers kostplaner, med henblik på at kunne tabe dig x antal kilo, ved at følge den i 4 uger’ (men hvad så bagefter? Er du kun noget værd i fire uger? Hvad med resten af dit liv? Hvordan skal det leves?)

‘Du taber dig ikke hvis du spiser stivelse, så udeluk det eller erstat det med noget andet og spiser du ‘de hurtige’ kulhydrater, må det KUN være lige før eller efter træning’ (rolig nu, du er ikke eliteatlet, hvor det indimellem kan være en glimrende idé at time sit madindtag og præcis hvad, men de lever af det, det gør du ikke)

‘Spis sådan her og du kan tabe dig hvor på kroppen du vil’ (det findes altså ikke på den planet vi bor på, men det lyder meget frækt)

Hvis du skal bruge ingredienser som du helt naturligt ikke ved hvad er, men har måttet google dig frem til’ (ved du, du er med på ‘bølgen’)

‘Skal du med på en uges detox/juicekur for at ‘rense ud’? (hvis det var nødvendigt var de fleste af os døde for længst, det klarer kroppen fint selv, pyha)

‘Æbleskiver eller vafler lavet af spinat og (igen) uden mel’ (jeg ved ikke med dig, men jeg ville så bare kalde det ‘spinatskiver’)

‘Kager uden mel og raffineret sukker (husk ‘raffineret’ det lyder klogt)’ (det lyder også så sundt, at du nok godt kan spise to eller tre stykker, som de fleste så gør – ‘problemet er aldrig problemet’, så har du problemer med mådehold, ændres det ikke ved at erstatte noget med noget andet, det løser ikke udfordringen bag din adfærd)

‘Elsk den krop du har, i stedet for at ønske dig en anden – forresten hop med på bikiniklar en måned før sommerferien’ (kan du ikke slet ikke høre det? Så er næste stop ørelægen)

Et lille forsigtigt tip er, at du også bare kan spise lidt mindre, hvis du vil tabe dig (eller mere, hvis du skal tage på) og lidt sundere og lidt mere med mådehold af den rigtige kage, dén med både mel og sukker i. I stedet for at gå full blown spelt. Og kan du ikke ‘bare’ det, skal du nok hellere spørge dig selv, hvorfor du ikke kan det og svare ærligt på det. Så undgår du nemlig at sejle rundt resten af dit liv, uden for alvor at knække koden.

Og nej, disse udtalelser ovenfor er ikke henvendt til mennesker der er syge og som kræver ‘særbehandling’. De er henvendt til dem der er flest af, dem som er sunde og raske (oftest kvinder), men som har et anstrengt forhold til deres krop (og måske sig selv, i det hele taget), vil tabe sig og se ud på en bestemt måde og derfor sluger det hele råt. Der hvor det går galt er, når du f.eks. har brug for at tro på, at du bliver nødt til at undgå visse fødevarer eller leve på en helt bestemt måde, for at opnå den krop du ønsker dig og komme til at elske dig selv. Det er en illusion. Du har desværre ladet dig forblinde, højst sandsynlig fordi du er så træt af dig selv og har brug for noget der kan ‘gøre det for dig’ og helst på få uger. Det virker desværre ikke i længden. Det virker måske en rum tid, men det virker ikke resten af dit liv – og det æder jeg gerne en af mine mange hatte på, skulle det modsatte vise sig. Og du ved det sikkert også inderst inde, selvom du bliver ved med at ‘hoppe på den’ og køre i ring. Men vid, at du først ‘har regnet den ud’ så snart du ikke mere har hverken energi i eller følelser omkring mad. Så er det hvad det er, ‘bare mad’ og du tager de bedste valg for dig selv, det meste af tiden og så tænker du ikke mere over mad, indtil du har behov for det igen. Derfra kommer dine vedvarende resultater, men dén vej rundt.

I øvrigt er jeg overbevidst om, at vi om nogle år fra nu af, vil se tilbage på denne tid og tænke ‘hold da kæft, hvad skete der lige der? Vi tabte da totalt sundhedssutten i de år, hvor vi både blev glutenforskrækket, trippede på kostplaner og konstant var på jagt efter en ny detox som skulle ‘nulstille’ os’. På præcis samme måde som vi i dag ser tilbage på alle de andre årtier, hvor vi bla. var fedtforskrækket eller trippede på diverse suppekure og hvad der ellers var, alt sammen for at få den ‘skide’ krop til at makke ret. Det hele kører i ring, intet har ændret sig, fordi der er penge i lortet, mange penge! Gør dig selv den tjeneste og stå af det tog, så du i de kommende årtier slipper for at være viklet ind i endnu en sundhedstrend, som kun hjernevasker dig og giver kortvarige resultater. Step op og tag din power tilbage, NU! Fordi du kan! Og har du allerede gjort det eller er ved det, så tillykke, fordi du har set lyset og er tro mod og tror på dig selv!

Vil du høre mere og have endnu mere indsigt i dig selv, så husk der inden længe er både FOREDRAG rundt omkring i landet og den nye ONLINE CAMP, som du også kan deltage på, uanet hvor på kloden du bor. Eller måske noget helt tredje eller fjerde. Gå på opdagelse på websitet, hvis det har interesse.

Kommentarer

Kommentarer