VIRKER PERSONLIG TRÆNING HELLER IKKE FOR DIG?

FRA SYG TIL RASK
3. marts 2019
KAN EN ONLINE CAMP GØRE EN FORSKEL?
30. juni 2019
Vis alle

VIRKER PERSONLIG TRÆNING HELLER IKKE FOR DIG?

Jeg har haft min egen virksomhed i 9 år. I de første mange år har jeg tilbudt Personlig træning og Boot Camps og gør det stadig. Træningsdelen har jeg altid ‘kun’ brugt som et værktøj, ud af mange til forandring og ikke bare som et middel mod at komme i form og få en strammere krop. Træning er fantastisk for os alle, det vil jeg til enhver tid slå fast og opfordre til. Men træning kan natuligvis aldrig stå alene, når det kommer til at skulle ændre dårlige vaner og destruktive mønstre, som blandt andet og ofte byder på en masse skeletter i skabet fra fortiden og derfor noget vi har båret rundt på i årevis.

Det vidste jeg fra min spæde begyndelse i branchen, både fordi jeg tidligere har mærket på egen krop og sind, at motion i sig selv aldrig kan ændre hvordan vi har det indeni og årsagen dertil. Jo momentant kan vi godt få et andet kropsligt resultat. Men sagen er den, for de flestes vedkommende, at de ender tilbage til hvor de startede på et givent tidspunkt, fordi fokus kun var rettet mod at få det ydre til at makke ret. Derfor virker personlig træning ikke alene, ligesom færdiglavede træningsplaner, kostplaner eller andre specielle måder at spise på oftest heller ikke virker, på den lange bane.

I dag vælter vi rundt i personlige trænere. Der er så mange om buddet, som står i kø for at fortælle dig, at de kan hjælpe dig med vægttab, at komme i form, blive sund og stærk og sidstnævnte er også en rigtig god idé. Udfordringen opstår når du f.eks. tror, at ved at smide 5.000-+20.0000 kr efter én der kan svinge pisken over dig, vise dig hvordan du skal bevæge din krop og samtidig fortælle dig hvad der er godt og not at spise (for det ved du jo ikke i forvejen?), at det også vil give dig et helt nyt mindset, hvor fastgroede dæmoner ryger med i svinget.

Det sker desværre ikke. Aben flytter med, hvis du ikke også får indsigt i og sparring samt værktøjer til, hvorfor du spænder ben for dig selv, hvad det handler om og derfra, hvordan du giver slip og kommer videre, og bakker dig selv op. Så du bliver både stærk indeni og udenpå, for resten af dit liv. Vi er en helhed og når vi ser os selv sådan og arbejder hele vejen rundt (træner vores krop, udfordrer vores sind og tør se på vores følelser), kan det netop give os de resultater (også dem udenpå), som vi går og ønsker os.

Det er de færreste, og især de fleste yngre personlige trænere ikke gearet til at hjælpe mennesker med og naturligvis ikke. Det er ikke det de tilbyder (mange er dog rigtig gode til træningsdelen) eller dét de har dygtiggjort sig i og har yderligere heller ikke selv den nødvendige livserfaring med i bagagen. Det vil fra mit synspunkt, viden og erfaring oftest kræve årevis selvrangelse og personlig udvikling, samt uddannelser, seminarer, kurser og interesse i forandring og selvudvikling, at kunne guide et andet og fremmed menneske forsvarligt og i den rigtige retning.

Sidstnævnte er den retning jeg selv gik for efterhånden 14 år siden (og som jeg i øvrigt aldrig er stoppet med at interessere mig for, det er en integreret og passioneret del af mit/vores liv og min hverdag). Med det i bagagen samt snart et halvt levet livs erfaring og mange års arbejde og berøring med tusindvis af især kvinder, ved jeg også, at som så mange andre tilbud og udbud i sundhedsverdenen, at personlig træning ikke kan stå alene, til at skabe en fundamental forandring indeni og udenpå.

Så, hvis du som så mange andre også har haft en personlig træner igennem tiden og ikke bibeholdt dine resultater, er der ikke noget mærkeligt i det. Hvis dit fokus udelukkende har været ‘udenfor dig selv’ kunne det ikke være anderledes. Måske fordi du ikke har vidst bedre og måske fordi du ikke har været klar til at se dig selv i øjnene og dermed haft modstand på, at du faktisk nogle steder skulle ændre tankegang og adfærd, for at finde en ny, bedre og stærkere måde at være i verden på. Måske har du bare slet ikke været bevidst i den retning.

Derfor er mit bedste råd og pointen med dette skriv, at selvom jeg synes det er verdens bedste idé at investere i dig selv og få én til at hjælpe dig med, at vise hvordan du bevæger dig korrekt og optimere dine fysiske resultater, så husk bare på, at selvom du ændrer dig udenpå i en periode, er det ikke lig med at du ændrer dig indeni. Fordi, intet ændrer sig før du gør.

Bonusinfo.

Når man som jeg har været i det her game i 9 år, betyder det også, at jeg personligt har udviklet mig med tiden og derfor ikke er det ‘samme sted’ nu, som da jeg startede (og heldigvis for det, det betyder at jeg har rykket mig som menneske). Udover det har jeg også udviklet mig professionelt og især de sidste par år er der sket en større proces i min måde at arbejde på, ja at være mig på. Det er ikke sket indenfor de sidste par år, det er sket løbende igennem de sidste mange år. Men de sidste par år er det kulmineret og det er kommet til udtryk flere steder, både privat, men især også via arbejdet med mennesker som har rykket sig massivt og på et dybere plan, indeni og udenpå.

Jeg elsker selv træning, at bevæge min krop, lytte til den, udvikle den og passe på den. Derfor vil jeg heller aldrig stoppe med at inspirere i den retning og stadig opfordre mennesker til at bevæge sig. Det er en integreret del af hvem jeg er (blandt meget andet) og bevægelse/kroppen er også en del af vores alles personlige udvikling. Når det er sagt/skrevet, så er der masser ‘derude’ du kan få hjælp af, hvis det ‘bare’ er træning du vil have mest fokus på.

Men der er ingen tvivl om, at det ikke alene er igennem selve træningen, jeg har hjulpet mennesker ‘ud på den anden side’. Det er uden at blinke (og det vil dem, det er lykkes for eller er i proces også kunne bekræfte), min evne (og medfødte talent, om du vil), til at se igennem de fleste menneskers filtre og ikke mindst guide dem i en bedre og mere powerfuld retning. Hvordan det vil komme til udtryk i min virksomhed i fremtiden vil jeg vente lidt med at uddybe, indtil det er 100 % på plads indeni mig. Men én ting er sikkert, noget udgår, andet bliver og andet igen kommer til. Jeg forbliver dog den samme, med en værktøjskasse der udvider sig løbende og fortsætter med, at hjælpe mennesker til, at blive en endnu bedre udgave af dem selv, indvendig som udvendig.

Tak fordi du læste med. Kan du lide hvad du læste, så tryk gerne på ‘Like’ knappen nedenfor.

ONLINE CAMP KICK OFF D.6 MAJ

CAMP 180 GARDER KICK OFF D.2 MAJ

LIVSSTILSCOACHING-FORLØB

ONLINE LIVSSTILSCOACHING-FORLØB

INDIVIDUELT COACHING/TRÆNINGS-FORLØB

FOREDRAGSTURNÉ

Kommentarer

Kommentarer